top of page

PROJECTEN

Series

Bij het fotograferen van projecten gaat het over het maken van een serie foto's. Deze serie wordt dan in eenzelfde stijl gefotografeerd maar telkens met een ander model of met een ander verhaal. De kunst hierbij is om de fotografie zo uit te voeren dat de kijker ziet dat de foto's bij elkaar horen. Bij elkaar horen doordat ze herkenbaar zijn als een serie of bij elkaar horen omdat ze vanuit eenzelfde standpunt zijn gefotografeerd of omdat ze een verhaal vertellen. Van veel onderwerpen kan je een serie maken.

Story-telling

Iedereen kan een verhaal vertellen. Maar of het verhaal ook aankomt, blijft hangen en naverteld kan worden, hangt niet alleen af van het onderwerp van het verhaal, maar ook van wie het vertelt en van de manier waarop je het vertelt.

Storytelling lijkt een nieuwe trend in marketing, maar bestaat natuurlijk al zo lang als de mensheid bestaat. 

Als storytelling goed uitgevoerd wordt, kan het merken verbinden met hun doelgroep, gemeenschappelijke waarden uitdragen, emoties teweegbrengen en de boodschap overbrengen. Maar wanneer wordt het goed uitgevoerd?

 

Visual storytelling draait om het toevoegen van beeld aan een verhaal, een verhaal beeldend vertellen of een verhaal verbeelden. Het gaat om het in beeld brengen van een authentiek verhaal over een persoon of bedrijf, zodat het goed ontvangen, begrepen en gewaardeerd wordt.

Tijdens mijn studie aan de fotovakschool studeerde ik met een paar van dit soort projecten af.

Meer weten? Of kijken wat Bommel-Art voor je kan betekenen? info@bommel-art.nl

Mooiland Grave

Een groepsfoto van al je personeelsleden?

Ook dat kan.

Ik denk graag met je mee en samen maken we het mogelijk.

Fotografie  op basis van een creatief concept

De  Gelukkige Huisvrouw

Deze serie is gefotografeerd als afstudeerproject aan de fotovakschool in Boxtel. Deze "Gelukkige Huisvrouw" lijkt voor de buitenwereld een gelukkige vrouw die het voor elkaar heeft. Echter de schijn bedriegt. Ze verdrinkt zich letterlijk in de sleur van alledag die dagelijks terugkeert.

RUGBY OCTOPUS UDEN

Als fotograaf in Uden en omstreken fotografeerde ik deze serie ter introductie van nieuwe sportshirts voor rugbyclub Octopus in Uden.

Fotografie met een vleugje kunst
bottom of page